Toiminta

E.P. Haimila kyynerpäitä myöden toiminnassa mukana.
E.P. Haimila kyynerpäitä myöden toiminnassa mukana.


Veteraanimoottoripyöräklubi ry

Helsingin aluekerho "Stadin Pärtsärit"


Toimintasuunnitelma vuodelle 2021

Veteraanimoottoripyöräklubi ry:n Helsingin aluekerhon toiminta perustuu VMPK ry:n toimintasuunnitelmassa  aluekerhoille annettuihin tehtäviin. Aluekerhon jäsenistö perustuu maantieteellisen paikkakuntajaon mukaisiin alueisiin ja Helsingin alue kerhoon kuuluvat  0 alkuisen postinumeron alueella asuvat klubin jäsenet. Alueella asuu n. 1700 VMPK:n jäsentä.


Toimintakausi on aluekerhon neljäskymmenes (41). Tavoitteena on moottoripyöriin liittyvän perinteen tallentaminen, pyörien kunnostaminen ja niillä ajaminen merkkiin ja valmistus maahan katsomatta. Kerhon tehtävänä on myös toimia yhdyssiteenä jäsenten välillä ja luoda  alueellista kerhotoimintaa ja koulutusta aiheeseen liittyen. Paikallisten moottoripyöräkerhojen kanssa pyritään luomaan yhteistyötä.


Kerhon toimintaa ohjaa toimikunta, johon kuuluvat marraskuun kerhoillassa pidettävässä kokouksessa valittavat kerhon sihteeri, rahastonhoitaja sekä viisi toimikunnan jäsentä. Toimikunta kokoontuu kerran kuukaudessa kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona. Marraskuun kerhoiltaa ei voitu pitää  11.11. 2020 joten vaalikokous, jossa valitaan  toimihenkilöt tulevalle kaudelle 2021. VMPK:n ohjeistuksen mukaan vuoden 2020 toimikunta jatkaa edelleen. Kerhosihteerinä Liisa Lokka-Tukiainen rahastonhoitajana Kari Lapinaho muina jäseninä Timo Nyberg,  Seppo Lehtimki,  Risto Salo,  Reijo Paju, Tom Tukiainen  


Talvi Toimintana järjestetään kerhoillat syys-toukokuussa  joka kuukauden toisena keskiviikkona. Paikkana on Suomen Ilmailumuseon auditorio Hki Vantaan lentoasemalla Karhumäentie 12  Vantaa.  Keskimäärin 80-90 henkeä kokoontuu kerhoiltaan. Kuhunkin kerhoiltaan järjestetään aiheeseen liittyvää ohjelmaa


Lauantaina 27.2.  järjestetään Tattarisuon mikroautoradalla jäärata näytösajot  mopoille, moottoripyörille sekä päältäajettaville ruohonleikkureille.


Kesäkaudella touko, - syyskuussa ajoillat ja kokoontumiset toteutetaan tänä vuonna siten, että keskuspaikkana on Kesäkahvila Olohuone Vantaan Backaksessa. Näistä tapahtumista tarkemmat päivämäärät löytyvät vuodenvaihteessa ilmestyvästä ja jäsenille postitettavasta Stadin Pärtsäreiden kalenterista.


Tiedotustoimintaa tapahtuu  myös Huimapyörä-lehden ja omien nettisivujen välityksellä. Myös VMPK:n foorumin tapahtuma sivua käytetään tiedotukseen.


Yhteisretkiä pyritään järjestämään ainakin Jyväskylän rompetorille ja Klubin syys- ja kevätkokoukseen.


Kerhon arkistooon hankitaan jatkuvasti uutta materiaalia, johon jäsenistö voi käydä tutustumassa erikseen sovittaessa. Arkistotila on Klaukkalan rakentelu hallin yhteydessä. Arkistotilan vastaavana toimii Tom Tukiainen ja Timo Nyberg.


Klaukkalan rakentelu hallin toiminta jatkuu edelleen. Tällä hetkellä halli toimii taloudellisesti omillaan, joten sitä ei tämän hetken näkymien valossa tarvitse tukea aluekerhon varoin. Tom Tukiainen toimii hallipäällikkönä.


Perinteinen kevätajo sunnuntaina 30.5. ajetaan Benin muistoajon nimellä ilman kaluston ikärajoitusta. Lauri Lankinen ja Tom Tukiainen suunnittelevat reitin ja lähtöpaikkana on Backaksen kesäkahvila.


Lauantaina 5 tai 12.6 museoajoneuvopäivänä järjestämme tapahtuman Klaukkalassa tai Nurmijärvellä  paikka vielä auki. Klaukkalan entisen s-marketin parkkipaikka ei ole käytettävissä purku/rakennustöiden vuoksi. . Mukaan kutsutaan myös Wanhojen Masinistien kalustoa.


Ajeluillan puitteissa kesällä tehdään perinteinen retki Espoon automuseolle ja Trollbergan traktori- ja maatalousmuseolle. Osallistumme myös Lohjan Nostalgiamotoristien järjestämään Länsi-Uudenmaan kierrokseen mahdollisimman suurella joukolla.


Veteraaniralliin Huhmarissa Pohjois-Karjalassa 30.7.-1.8. osallistumme jälleen suurella porukalla.


Perinteinen syysajo toteutetaan Rauta Ratsujen syys laukan nimellä syyskuun ensimmäisenä sunnuntaina 5.9. Se on tarkoitettu museo ikäisille moottoripyörille. Timo Nybergin ja Tom Tukiaisen suunnittelevat reitin. Lähtöpaikkana Backaksen Kesäkahvila Olohuone.


VMPK:n Isänpäivän rompetori järjestetään jo neljännentoista kerran Lohjan Citymarketin parkkihallissa marraskuun 7. päivänä.


Joulusauna ja -puuro tarjoillaan Hotelli Korpilammella Espoossa 25. marraskuuta  33 kerran. Perinne on alkanut Siikarannan veteraani rallista vuodesta 1989. Sillä on hyvä menestys kun vuodesta toiseen lähes 100 kerholaista rientää saunaan ja puurolle. Tilaisuudessa jaetaan myös perinteisesti kerhon huomionosoitukset.


Toimikunta pidättää oikeudet tehdä mahdollisia muutoksia ja tarkennuksia.

Veteraanimoottoripyöräklubi ry. Helsingin aluekerho "Stadin Pärtsärit"


Toimintakertomus vuodelta 2020


Veteraanimoottoripyöräklubi ry:n Helsingin kerho toimii yhdyssiteenä alueensa veteraanimoottoripyörä harrastajien keskuudessa. Toimintakausi 2020 oli aluekerhon neljäskymmenes (40). Alueella asuu n. 1700 VMPK:n jäsentä.


Toimintaa kuluneella kaudella on ohjaillut toimikunta, johon ovat kuuluneet kerhosihteeri Liisa Lokka-Tukiainen, taloudenhoitajana Kari Lapinaho. Muina jäseninä ovat olleet Seppo Lehtimäki, Risto Salo, Reijo Paju,  Tom Tukiainen ja Timo Nyberg. 

Tiedotus on tapahtunut pääasiassa Huimapyörä-lehden välityksellä, omien nettisivujen kautta ja Foorumilla. Vuoden alussa jaettiin postin välityksellä jokaiselle rekisteröidylle jäsenelle vuosikalenteri, johon on merkitty eri tapahtumien päivämäärät.


Munkkiniemen rakentelu hallin toiminta lopetettiin ja  siirryttiin uusiin tiloihin Klaukkalaan muuten toiminta  on jatkunut ennallaan. Tällä hetkellä rakentelu hallin paikkojen vuokralla saadaan hallin vuokrakustannukset käytännöllisesti katsoen kokonaan katettua. Talli Päällikkönä toimii Tom Tukiainen.


Arkisto on sijoitettu Klaukkalan  rakentelu halliin tiloihin.                Vuoden 2020  toimikunnan kokoukset on järjestetty Suomen Ilmailumuseolla. Arkistotilan vastaavana on toiminut Tom Tukiainen ja  Timo Nyberg.


Toiminnan pää rungon muodostivat kerhoillat kerran kuukaudessa talvikaudella  Suomen Ilmailumuseon auditoriossa. Ohjelmassa on ollut erilaisia moottoripyöräilyyn tai perinteen keruuseen  liittyviä aiheita.  Kerhoilloissa on keskimäärin ollut 80-90 jäsentä paikalla. Kerhoiltoja on ollut  3kpl Korona epidemiasta johtuen. Normaalisti kerhoiltoja on 9 kpl.


Tammikuun alussa tehtiin bussimatka Jyväskylän rompetorille.

Moottoripyöränäyttely toteutettiin jälleen Messukeskuksessa. VMPK:lla  oli kuluneena vuonna oma näyttelyosasto.


Helmikuun lopulla 27.2. järjestettiin Talvi Tattis jäärata näytösajo johon osallistui mukavasti porukkaa vaikka sää ei ihan talvinen ollutkaan.


Maalis,-kesäkuu jouduttiin Korona epidemiasta johtuen peruuttamaan /siirtämään lukuisia tapahtumia kuten maalis-toukokuun kerhoillat,Benin muistoajo toukokuulta kesäkuulta museoajoneuvopäivä sekä koko kesän ajalta Backas Kesäkahvila Olohuoneelle sovitut tapaamiset.


VMPK:n aluekerho parlamentti sekä kevät vuosi kokous jouduttiin siirtämään syksylle.Kesäkuun kokoonnuttiin kerran Klaukkalan torilla Heinäkuussa keskiviikon ajelu suuntautui Espoon automuseolle. Heinäkuussa kokoonnuttiin myös Klaukkalan torilla sekä Nurmijärven Myllykukossa.

Elokuussa tehtiin ajeluilta Pornaisiin yksityishenkilön museolle.


Heinäkuun/elukuun vaihteessa pidettävä 45.Veteraaniralli Pohjois-Karjalssa Lomakeskus Huhmarissa peruttiin korona epidemiasta johtuvan hallituksen asettaman määräykseen johtuen.  


Syyskuun kuudentena päivänä sunnuntaina ajettiin perinteinen syysajo joka on saanut nimen Rautaratsun syyslaukka. Reitin suunnitteli Lauri Lankinen ja Tom Tukiainen. Reitti suuntautui tänä vuonna Keski Uudellemaalle. Kävimme tutustumassa Pilpalassa Cafe Lättähattuun jossa myös söimme pientä purtavaa. Osallistujia oli noin nelisenkymmentä.


Syyskuussa  pidettiin kerhoilta mutta korona epidemiasta johtuen toimikunta päätti peruuttaa loppuvuoden kerhoillat jotka olisivat olleet kuukauden toisena keskiviikkona Ilmailumuseon auditoriossa.


Syyskuun 27.VMPK:n kevät/syys vuosikokoukseen Päivölä Opisto Valkeakoskella  osallistuttiin noin 30henkilön joukolla. Kokouksessa tehtiin seuraavanlaiset valinnat klubin uudeksi puheenjohtajaksi kaudelle 2021-2022 valittiin Matti Herlevi lisäksi johtokuntaan valittiin Kari Lapinaho.  


Marraskuun kerhoiltaa ei voitu pitää  11.11. 2020 joten vaalikokous, jossa valitaan  toimihenkilöt tulevalle kaudelle 2021. VMPK:n ohjeistuksen mukaan vuoden 2020 toimikunta jatkaa edelleen. Kerhosihteerinä Liisa Lokka-Tukiainen muina jäseninä Timo Nyberg,  Seppo Lehtimki,  Risto Salo,  Reijo Paju, Tom Tukiainen                                                       

Taloudenhoitajana Kari Lapinaho

Käsiteltiin myös toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2021 toimikunnan kokouksessa.


Vuoden Pärtsärin pystin sai haltuunsa ????? ??????. Lisäksi palkittiin ansioituneita jäsenia kerhon omalla mitallilla.Nämä  palkinnot nimetään ja jaetaan heti kun korona tilanne sen sallii.Malinen Design