Toiminta

E.P. Haimila kyynerpäitä myöden toiminnassa mukana.
E.P. Haimila kyynerpäitä myöden toiminnassa mukana.

Veteraanimoottoripyöräklubi ry

Helsingin aluekerho "Stadin Pärtsärit"


Toimintasuunnitelma vuodelle 2022

Veteraanimoottoripyöräklubi ry:n Helsingin aluekerhon toiminta perustuu VMPK ry:n toimintasuunnitelmassa  aluekerhoille annettuihin tehtäviin. Aluekerhon jäsenistö perustuu maantieteellisen paikkakuntajaon mukaisiin alueisiin ja Helsingin alue kerhoon kuuluvat  0 alkuisen postinumeron alueella asuvat klubin jäsenet. Alueella asuu n. 1700 VMPK:n jäsentä.


Toimintakausi on aluekerhon neljäskymmenestoinen (42). Tavoitteena on moottoripyöriin liittyvän perinteen tallentaminen, pyörien kunnostaminen ja niillä ajaminen merkkiin ja valmistus maahan katsomatta. Kerhon tehtävänä on myös toimia yhdyssiteenä jäsenten välillä ja luoda  alueellista kerhotoimintaa ja koulutusta aiheeseen liittyen. Paikallisten moottoripyöräkerhojen kanssa pyritään luomaan yhteistyötä.


Kerhon toimintaa ohjaa toimikunta, johon kuuluvat marraskuun kerhoillassa pidettävässä kokouksessa valittavat kerhon sihteeri, rahastonhoitaja sekä viisi toimikunnan jäsentä. Toimikunta kokoontuu kerran kuukaudessa kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona.


Talvi Toimintana järjestetään kerhoillat syys-toukokuussa  joka kuukauden toisena keskiviikkona. Paikkana on Suomen Ilmailumuseon auditorio Hki Vantaan lentoasemalla Karhumäentie 12  Vantaa.  Keskimäärin 80-90 henkeä kokoontuu kerhoiltaan. Kuhunkin kerhoiltaan järjestetään aiheeseen liittyvää ohjelmaa.


Tammikuun 15 päivänä  järjestetään matka Jyväskylän rompetorille


Helmikuun  4.- 6.päivä MP-näyttely Helsingin Messukeskus 


Helmi tai maaliskuussa Stadin Pärtsäreiden Talviajo tapahtuma.


Kesäkaudella touko, - syyskuussa ajoillat ja kokoontumiset toteutetaan tänä vuonna siten, että keskuspaikkana on Kesäkahvila Olohuone Vantaan Backaksessa. Näistä tapahtumista tarkemmat päivämäärät löytyvät vuodenvaihteessa ilmestyvästä ja jäsenille postitettavasta Stadin Pärtsäreiden kalenterista.


Tiedotustoimintaa tapahtuu  myös Huimapyörä-lehden ja omien nettisivujen välityksellä. Myös VMPK:n foorumin tapahtuma sivua käytetään tiedotukseen.


Yhteisretkiä pyritään järjestämään ainakin Jyväskylän rompetorille Klubin syys- ja kevätkokoukseen.


Kerhon arkistooon hankitaan jatkuvasti uutta materiaalia, johon jäsenistö voi käydä tutustumassa erikseen sovittaessa. Arkistotila on Klaukkalan rakentelu hallin yhteydessä. Arkistotilan vastaavana toimii Tom Tukiainen ja Timo Nyberg.


Klaukkalan rakentelu hallin toiminta jatkuu edelleen. Tällä hetkellä halli toimii taloudellisesti omillaan, joten sitä ei tämän hetken näkymien valossa tarvitse tukea aluekerhon varoin. Tom Tukiainen toimii hallipäällikkönä.


Perinteinen kevätajo sunnuntaina 29.5. ajetaan Benin muistoajon nimellä ilman kaluston ikärajoitusta. Lauri Lankinen, Timo Nyberg ja Tom Tukiainen suunnittelevat reitin ja lähtöpaikkana on Suomen Ilmailumuseo Vantaa.


Lauantaina 11.6 museoajoneuvopäivänä järjestämme tapahtuman , paikka vielä auki. Klaukkalan entisen s-marketin parkkipaikka ei ole käytettävissä rakennustöiden vuoksi. Mukaan kutsutaan myös Wanhojen Masinistien kalustoa.


Ajeluillan puitteissa kesällä tehdään perinteinen retki Espoon automuseolle ja Trollbergan traktori- ja maatalousmuseolle. Osallistumme myös Lohjan Nostalgiamotoristien järjestämään Länsi-Uudenmaan kierrokseen mahdollisimman suurella joukolla.


Veteraaniralliin Oulussa 05.-07.08 osallistumme jälleen suurella porukalla.


Perinteinen syysajo toteutetaan Rauta Ratsujen syys laukan nimellä syyskuun ensimmäisenä sunnuntaina 4.9. 22. Lauri Lankinen, Timo Nyberg ja Tom Tukiainen suunnittelevat reitin. Lähtöpaikkana Suomen Ilmailumuseo Vantaa


VMPK:n Isänpäivän rompetori järjestetään jo neljännentoista kerran Lohjan Citymarketin parkkihallissa marraskuun 13. päivänä.


Joulusauna ja -puuro tarjoillaan Hotelli Korpilammella Espoossa 24. marraskuuta  34 kerran. Perinne on alkanut Siikarannan veteraani rallista vuodesta 1989. Sillä on hyvä menestys kun vuodesta toiseen lähes 100 kerholaista rientää saunaan ja puurolle. Tilaisuudessa jaetaan myös perinteisesti kerhon huomionosoitukset.


Toimikunta pidättää oikeudet tehdä mahdollisia muutoksia ja tarkennuksia.

Veteraanimoottoripyöräklubi ry. Helsingin aluekerho "Stadin Pärtsärit"


Toimintakertomus vuodelta 2021


Veteraanimoottoripyöräklubi ry:n Helsingin kerho toimii yhdyssiteenä alueensa veteraanimoottoripyörä harrastajien keskuudessa. Toimintakausi 2021 oli aluekerhon neljäskymmenesensimmäinen (41). Alueella asuu n. 1700 VMPK:n jäsentä.


Toimintaa kuluneella kaudella on ohjaillut toimikunta, johon ovat kuuluneet kerhosihteeri Liisa Lokka-Tukiainen, taloudenhoitajana Kari Lapinaho. Muina jäseninä ovat olleet Seppo Lehtimäki, Risto Salo, Reijo Paju,  Tom Tukiainen ja Timo Nyberg. 

Tiedotus on tapahtunut pääasiassa Huimapyörä-lehden välityksellä, omien nettisivujen kautta ja Foorumilla. Vuoden alussa jaettiin postin välityksellä jokaiselle rekisteröidylle jäsenelle vuosikalenteri, johon on merkitty eri tapahtumien päivämäärät.


Klaukkalan rakentelu hallilla tehtiin kesällä putkiremontti joka meni aikataulun mukaisesti ja ei vaatinut meiltä täydellistä evakointi. Tällä hetkellä rakentelu hallin paikkojen vuokralla saadaan hallin vuokrakustannukset käytännöllisesti katsoen kokonaan katettua. Talli Päällikkönä toimii Tom Tukiainen.


Arkisto on sijoitettu Klaukkalan  rakentelu halliin tiloihin.                Vuoden 2021  toimikunnan kokoukset on järjestetty Suomen Ilmailumuseolla. Arkistotilan vastaavana on toiminut Tom Tukiainen ja  Timo Nyberg.


Toiminnan pää rungon muodostivat kerhoillat kerran kuukaudessa talvikaudella  Suomen Ilmailumuseon auditoriossa. Ohjelmassa on ollut erilaisia moottoripyöräilyyn tai perinteen keruuseen  liittyviä aiheita.  Kerhoilloissa on keskimäärin ollut 80-90 jäsentä paikalla. Kerhoiltoja on 2021 ollut 3kpl Korona epidemiasta johtuen. Normaalisti kerhoiltoja on 9 kpl.


Tammikuun alussa ei  tehty bussimatka Jyväskylän rompetorille.

koronasta johtuen tapahtuma oli peruttu.

Moottoripyöränäyttely 2021 peruttiin .


Helmikuun lopulla  Talvi Tattis peruttiin.


Tammi,-huhtikuussa jouduttiin Korona epidemiasta johtuen peruuttamaan /siirtämään lukuisia tapahtumia kuten tammi-toukokuun kerhoillat..

VMPK:n aluekerho parlamentti sekä kevät vuosi kokous jouduttiin siirtämään syksylle.Toukokuussa kokoonnuttiin kerran Nurmijärven Myllykukossa. 

Benin muistoajo  ajettiin toukokuun lopulla ja suuntasimme  Keski Uudellamaalla Pilpalaan Cafe Lättikselle. Osallistujia oli noin neljäkymmentäviisi.                                                                      Keskiviikon kokoontumiset touko-elokuussa olivat Backas Kesä Kahvila Olohuoneella. Ajelut suuntautui Rajamäen Työtehoseuralle, Espoon automuseolle ja Trollbergan traktorimuseolle.


Heinäkuun/elukuun vaihteessa pidettävä 45.Veteraaniralli Pohjois-Karjalassa Lomakeskus Huhmarissa pystyttiin järjestämään .


Syyskuun viidentenä päivänä sunnuntaina ajettiin perinteinen syysajo joka on saanut nimen Rautaratsun syyslaukka. Reitin suunnitteli Lauri Lankinen ja Tom Tukiainen. Reitti suunnattiin Uudellemaalle vierailimme Ketolan Strutsitilalla ja päätimme reitin Hyrylään jossa pääsimme tutustumaan yksityishenkilön hallin kalustoon.  Osallistujia oli noin nelisenkymmentä.


Syyskuussa päästiin pitämään kerhoilta  Ilmailumuseon auditoriossa.


Lokakuussa pidettiin Stadin pärtsäreiden syyskokous jossa valittiin toimihenkilöt vuodelle 2022  kerho sihteeriksi Liisa Lokka-Tukiainen ja toimikunnan muiksi jäseniksi Seppo Lehtimäki, Timo Nyberg, Reijo Pajuj, Tom Tukiainen

Taloudenhoitajaksi valittiin Kari Lapinaho


VMPK:n Stadin Pärtsäreiden rompetori toteutettiin isänpäivänä 14.11

Lohjan City-Marketin pysäköintihallissa. Rompetori toteutettiin yhteistyssä Lohjan Nostalgiamotoristien ja Paloniemen VPK:n naisten 

kanssa.


Marraskuun 28 päivä VMPK:n kevät/syys vuosikokoukseen Päivölä Opisto Valkeakoskella osallistuttiin noin  25 henkilön joukolla.


Marraskuun 25 päivä vietettiin Hotelli Korpilammella puurojuhla tilaisuus.

Samalla palkittiin kerhon hyväksi toimineita työmuurahaisia. Vuoden Pärtsärin pystin sai haltuunsa Veikko Noranta. Klubin pronssinen ansiomerkkin sai Iisakki Salama.  Lisäksi palkittiin ansioituneita jäseniä kerhon omalla mitallilla  joita tällä kertaa oli vain yksi  Kaj Laaksonen


Joulukuun kerhoiltaa jouduttiin peruuttamaan Korona viruksen alkaessa jälleen jyllätä voimalla.


Malinen Design