Toiminta

E.P. Haimila kyynerpäitä myöden toiminnassa mukana.
E.P. Haimila kyynerpäitä myöden toiminnassa mukana.

Veteraanimoottoripyöräklubi ry

Helsingin aluekerho "Stadin Pärtsärit"


Toimintasuunnitelma vuodelle 2020

Veteraanimoottoripyöräklubi ry:n Helsingin aluekerhon toiminta perustuu VMPK ry:n toimintasuunnitelmassa aluekerhoille annettuihin tehtäviin. Aluekerhon jäsenistö perustuu maantieteellisen paikkakuntajaon mukaisiin alueisiin ja Helsingin aluekerhoon kuuluvat 0 alkuisen postinumeron alueella asuvat klubin jäsenet. Alueella asuu n. 1700 VMPK:n jäsentä.


Toimintakausi on aluekerhon neljäskymmenes (40). Tavoitteena on moottoripyöriin liittyvän perinteen tallentaminen, pyörien kunnostaminen ja niillä ajaminen merkkiin ja valmistusmaahan katsomatta. Kerhon tehtävänä on myös toimia yhdyssiteenä jäsenten välillä ja luoda alueellista kerhotoimintaa ja koulutusta aiheeseen liittyen. Paikallisten moottoripyöräkerhojen kanssa pyritään luomaan yhteistyötä.


Kerhon toimintaa ohjaa toimikunta, johon kuuluvat marraskuun kerhoillassa pidettävässä kokouksessa valittavat kerhosihteeri, rahastonhoitaja sekä kuusi toimikunnan jäsentä. Toimikunta kokoontuu kerran kuukaudessa kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona.


Talvitoimintana järjestetään kerhoillat syys-toukokuussa joka kuukauden toisena keskiviikkona. Paikkana on Suomen Ilmailumuseon auditorio H:ki Vantaan lentoasemalla Karhumäentie 12 Vantaa. Keskimäärin 80-90 henkeä kokoontuu kerhoiltaan. Kuhunkin kerhoiltaan järjestetään aiheeseen liittyvää ohjelmaa.


Tammikuun 11. lähdetään joukolla Jyväskylän rompetorille

31.1.-2.2. osallistutaan Helsingin Messukeskuksessa järjestettävään MP-20 näyttelyyn VMPK ry:n osastolla jonka järjestää Helsingin aluekerho.


Lauantaina 29.2. järjestetään Tattarisuon mikroautoradalla jääratanäytösajot mopoille, moottoripyörille sekä päältäajettaville ruohonleikkureille.


Kesäkaudella tuoko- syyskuussa ajeluillat ja kokoontumiset toteutetaan tänä vuonna siten, että keskuspaikkana on Kesäkahvila Olohuone Vantaan Backaksessa. Näistä tapahtumista tarkemmat päivämäärät löytyvät vuodenvaihteessa ilmestyvästä ja jäsenille postitettavasta Stadin Pärtsäreiden kalenterin lisälehdeltä.


Tiedotustoimintaa tapahtuu myös Huimapyörä-lehden ja omien nettisivujen välityksellä. Myös VMPK:n foorumin tapahtumasivua käytetään tiedotukseen.


Yhteisretkiä pyritään järjestämään ainakin Jyväskylän rompetorille ja Klubin syys- ja kevätkokoukseen.


Kerhon arkistooon hankitaan jatkuvasti uutta materiaalia, johon jäsenistö voi käydä tutustumassa erikseen sovittaessa. Arkistotila sijaitsee toistaisesti Munkkiniemen rakenteluhallissa. Uutta arkistotilaa etsitään toimikunnan ja jäsenistön avulla. Arkistotilan vastaavana toimii Timo Nyberg.


Munkkiniemen rakenteluhallin toiminta jatkuu edelleen. Tällä hetkellä halli toimii taloudellisesti omillaan, joten sitä ei tämän hetken näkymien valossa tarvitse tukea aluekerhon varoin. Tom Tukiainen toimii hallipäällikkönä.


Perinteinen kevätajo sunnuntaina 24.5. ajetaan Benin muistoajon nimellä ilman kaluston ikärajoitusta. Lauri Lankinen ja Tom Tukiainen suunnittelevat reitin ja lähtöpaikkana on Backaksen kesäkahvila.


Lauantaina 6.6. museoajoneuvopäivänä järjestämme tapahtuman Klaukkalan vanhan S-marketin parkkipaikalla mikäli kyseisen alueen rakennustyöt sen sallivat. Tarvittaessa etsimme alueelta vaihtoehtoisen paikan. Mukaan kutsutaan myös Wanhojen Masinistien kalustoa.


Ajeluillan puitteissa kesällä tehdään perinteinen retki Espoon automuseolle ja Trollbergan traktori- ja maatalousmuseolle. Osallistumme myös Lohjan Nostalgiamotoristien järjestämään Länsi-Uudenmaan kierrokseen mahdollisimman suurella joukolla.


Veteraaniralliin Huhmarissa Pohjois-Karjalassa 31.7.-2.8. osallistumme jälleen suurella porukalla.


Perinteinen syysajo toteutetaan Rautaratsujen syyslaukan nimellä syyskuun ensimmäisenä sunnuntaina 6.9. Se on tarkoitettu museoikäisille moottoripyörille. Timo Nybergin ja Tom Tukiaisen suunnittelevat reitin. Lähtöpaikkana Backaksen Kesäkahvila Olohuone.


VMPK:n Isänpäivän rompetori järjestetään jo kolmannentoista kerran Lohjan Citymarketin parkkihallissa marraskuun 8. päivänä.


Joulusauna ja -puuro tarjoillaan Hotelli Korpilammella Espoossa 26. marraskuuta 32 kerran. Perinne on alkanut Siikarannan veteraanirallista vuodesta 1989. Sillä on hyvä menestys kun vuodesta toiseen lähes 100 kerholaista rientää saunaan ja puurolle. Tilaisuudessa jaetaan myös perinteisesti kerhon huomionosoitukset.


Toimikunta pidättää oikeudet tehdä mahdollisia muutoksia ja tarkennuksia.


Veteraanimoottoripyöräklubi ry. Helsingin aluekerho "Stadin Pärtsärit"


Toimintakertomus vuodelta 2019


Veteraanimoottoripyöräklubi ry:n Helsingin kerho toimii yhdyssiteenä alueensa veteraanimoottoripyöräharrastajien keskuudessa. Toimintakausi 2019 oli aluekerhon kolmaskymmenesyhdeksäs (39). Alueella asuu n. 1700 VMPK:n jäsentä.


Toimintaa kuluneella kaudella on ohjaillut toimikunta, johon ovat kuuluneet kerhosihteeri Lauri Lankinen, taloudenhoitajana Kari Lapinaho. Muina jäseninä ovat olleet Seppo Lehtimäki, Risto Salo, Reijo Paju, Liisa Lokka-Tukiainen, Tom Tukiainen ja Timo Nyberg. Lauri Lankisen ollessa estyneenä tammi-maaliskuussa kerhosihteerin tehtäviä on hoitanut Liisa Lokka-Tukiainen ja Kari Lapinaho.

Tiedotus on tapahtunut pääasiassa Huimapyörä-lehden välityksellä, omien nettisivujen kautta ja Foorumilla. Vuoden alussa jaettiin postin välityksellä jokaiselle rekisteröidylle jäsenelle vuosikalenteri, johon on merkitty eri tapahtumien päivämäärät.


Munkkiniemen rakenteluhallin toiminta on jatkunut ennallaan. Tammikuussa järjestettiin avoimien ovien ilta kahvitarjoiluineen. Tällä hetkellä rakenteluhallin paikkojen vuokralla saadaan hallin vuokrakustannukset käytännöllisestikatsoen kokonaan katettua. Tallipäällikkönä toimii Tom Tukiainen.


Arkisto on sijoitettu tilapäisesti Munkkiniemen rakenteluhalliin (pommisuojaan). Vuoden 2019 toimikunnan kokoukset on järjestetty Suomen Ilmailumuseolla. Arkistotilan vastaavana on toiminut Timo Nyberg.


Toiminnan päärungon muodostivat kerhoillat kerran kuukaudessa talvikaudella Suomen Ilmailumuseon auditoriossa. Ohjelmassa on ollut erilaisia moottoripyöräilyyn tai perinteen keruuseen liittyviä aiheita. Kerhoilloissa on keskimäärin ollut 80-90 jäsentä paikalla. Kerhoiltoja on ollut 9 kpl.


Tammikuun alussa tehtiin bussimatka Jyväskylän rompetorille.

Moottoripyöränäyttely toteutettiin jälleen Messukeskuksessa. VMPK:lla oli kuluneena vuonna oma näyttelyosasto.


Maaliskuun alkuun suunniteltu jäärätanäytösajo jouduttiin peruuttamaan runsaan luen takia, koska aurauskalusto ei kyennyt avaamaan rataa.


Kerhostamme osallistui porukka Päijänneajon järjestyksenvalvojatehtäviin sekä muihin toimintoihin. Osa reitin varrella ja osa maalialueella.


VMPK:n aluekerhoparlamentti järjestettiin 28.4.2019 Laukaalla. Samassa yhteydessä pidettiin myös Klubin sääntömääräinen kevätkokous. Stadin Pärtsäreitten edustajina olivat Lauri Lankinen ja Reijo Paju.


Toukokuun 18. ajettiin ns. kevätajo nyt nimeltään Benin muistoajo. Sen lähtöpaikkana oli Hyrylän S-marketin parkkipaikka ja reitti kulki noin 100 km pitkin Keski-Uudenmaan mutkaisia ja osin huonokuntoisia teitä pitkin Röykkään HTM:n majalle. Osallistujia oli n. 50 henkilöä. Ratamestarina toimi Lauri Lankinen ja Tom Tukiainen.


Kesäkuun keskiviikkoajelu suuntautui Espoon automuseolle. Loppukesän ajelut aloitettiin Backaksen kesäkahvilalta, josta lähdettiin kesän mittaan eri kohteisiin sekä kesän viimeisenä ajeluiltana Trollbergan traktorimuseolle. Osallistuimme myös joukolla Lohjan Nostalgiamotoristien järjestämään Länsi-Uudenmaan Classic-ajoon.


Heinäkuun 26.-28. osallistuttiin Hämeessä Tyrvännöllä järjestettyyn 44. Veteraaniralliin. Meiltä oli järjestelyissä avustamassa kaksi järjestyksenvalvojaa.


Syyskuun ensimmäisenä päivänä sunnuntaina ajettiin perinteinen syysajo joka on saanut nimen Rautaratsun syyslaukka. Reitin suunnitteli Lauri Lankinen ja Tom Tukiainen. Reitti suuntautui tänä vuonna itäiselle Uudellemaalle. Kävimme tutustumassa Porvoossa Martti Laaksosen ylläpitämään Husqvarnamuseoon. Museossakäynnin jälkeen kerho järjesti yhteisruokailun paikallisessa ravintolassa. Osallistujia oli nelisenkymmentä.


Syksyn kerhoillat jatkuivat edelleen kuukauden toisena keskiviikkona Ilmailumuseon auditoriossa.


Marraskuun kerhoillassa 13.11. 2019 pidettiin vaalikokous, jossa valittiin toimihenkilöt tulevalle kaudelle 2020. Kerhosihteeriksi valittiin Liisa Lokka-Tukiainen ja toimikunnan muiksi jäseniksi Tom Tukiainen, Reijo Paju, Seppo Lehtimäki, Timo Nyberg sekä Risto Salo.

Taloudenhoitajaksi valittiin Kari Lapinaho.


Käsiteltiin myös toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2020.


VMPK:n Stadin Pärtsäreitten rompetori toteutettiin isänpäivänä 10.11. Lohjan City-Marketin pysäköintihallissa. Ostajat ja myyjät ovat löytäneet toisensa kiitettävästi ja molempia oli paikalla runsaslukuisesti. Rompetori toteutettiin yhteistyössä Lohjan Nostalgiamotoristien ja Paloniemen VPK:n naisten kanssa.


Marraskuun 16. VMPK:n syysvuosikokoukseen Turussa osallistuttiin pienellä joukolla. Siellä valittiin johtokunnan erovuorossa olleen Reijo Pajun tilalle Seppo Lehtimäki.


Marraskuun 28. päivä vietettiin Hotelli Korpilammella joulusauna ja joulupuurotilaisuus. Samalla palkittiin kerhon hyväksi toimineita työmuurahaisia.


Vuoden Pärtsärin pystin sai haltuunsa Kari Kallio. Lisäksi palkittiin ansioituneita jäseniä Pärtsäreitten omalla mitallilla Seppo Kauhanen, Hannele Lapinaho, Jukka Salonen, Rauli Aho, Anneli Aho, Teuvo Pakarinen, Olavi Pekkola sekä Esko Ahola.

Kalevi Karvosta muistettiin 90v. Syntymäpäivän johdosta Pärtsäreitten mitalilla mahonkijalustalla.

Pärtsäreitten mitalilla muistettiin myös kerhon jäsentä Leo Uroa. Hän edusti Suomea nelimehisjoukkueessa yli 60v sarjassa. Joukkue voitti Classic Motocrossissa Hollannissa MM kultaa.

Tilaisuudessa jaettiin myös Klubin ansiomitaleja.

Kultaisen ansiomerkin sai Markku Karvonen, hopeisen Reijo Paju, Seppo Töyräs sekä Risto Salo, pronssisen Kennet Wahlroos.
Malinen Design