Toiminta

E.P. Haimila kyynerpäitä myöden toiminnassa mukana.
E.P. Haimila kyynerpäitä myöden toiminnassa mukana.Veteraanimoottoripyöräklubi ry

Helsingin aluekerho "Stadin Pärtsärit"

Toimintasuunnitelma vuodelle 2019

Veteraanimoottoripyöräklubi ry:n Helsingin aluekerhon toiminta perustuu VMPK ry:n toimintasuunnitelmassa aluekerhoille annettuihin tehtäviin. Aluekerhon jäsenistö perustuu maantieteellisen paikkakuntajaon mukaisiin alueisiin ja Helsingin aluekerhoon kuuluvat 00 ja 10 alkuisen postinumeron alueella asuvat klubin jäsenet. Alueella asuu n. 1700 VMPK:n jäsentä.

Toimintakausi on aluekerhon kolmaskymmenesyhdeksäs (39). Tavoitteena on moottoripyöriin liittyvän perinteen tallentaminen, pyörien kunnostaminen ja niillä ajaminen merkkiin ja valmistusmaahan katsomatta. Kerhon tehtävänä on myös toimia yhdyssiteenä jäsenten välillä ja luoda alueellista kerhotoimintaa ja koulutusta aiheeseen liittyen. Paikallisten moottoripyöräkerhojen kanssa pyritään luomaan yhteistyötä.

Kerhon toimintaa ohjaa toimikunta, johon kuuluvat marraskuun kerhoillassa pidettävässä kokouksessa valittavat kerhosihteeri, rahastonhoitaja sekä kuusi toimikunnan jäsentä. Toimikunta kokoontuu kerran kuukaudessa kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona.

Talvitoimintana järjestetään kerhoillat syys-toukokuussa joka kuukauden toisena keskiviikkona. Paikkana on Suomen Ilmailumuseon auditorio H:ki Vantaan lentoasemalla Karhumäentie 12 Vantaa. Keskimäärin 80-90 henkeä kokoontuu kerhoiltaan. Kuhunkin kerhoiltaan järjestetään aiheeseen liittyvää ohjelmaa.

Tammikuun 12. lähdetään joukolla Jyväskylän rompetorille. Keskiviikko 23. tammikuuta järjestetään Munkan rakenteluhallissa avoimien ovien ilta.

Helmikuun 1.-3. päivä osallistutaan Helsingin Messukeskuksessa järjestettävään MP-19 näyttelyyn, VMPK ry osastolla jonka järjestää Helsingin aluekerho.

Lauantai maaliskuun 9. päivä järjestetään Tattarisuon mikroautoradalla jääratanäytösajot mopoille, moottoripyörille sekä päältäajettaville ruohonleikkureille.

Kesäkaudella tuoko- syyskuussa ajeluillat ja kokoontumiset toteutetaan tänä vuonna siten, että keskuspaikkana on Kesäkahvila Olohuone Vantaan Backaksessa. Näistä tapahtumista tarkemmat päivämäärät löytyvät vuodenvaihteessa ilmestyvästä ja jäsenille postitettavasta Stadin Pärtsäreiden kalenterista.

Tiedotustoimintaa tapahtuu myös Huimapyörä lehden välityksellä. Myös VMPK:n foorumin tapahtumasivua käytetään tiedotukseen.

Yhteisretkiä järjestetään ainakin Jyväskylän rompetorille ja Klubin syys- ja kevätkokoukseen.

Kerhon arkistooon hankitaan jatkuvasti uutta materiaalia, johon jäsenistö voi käydä tutustumassa erikseen sovittaessa. Arkistotila sijaitsee toistaisesti Munkkiniemen rakenteluhallissa. Uutta arkistotilaa etsitään toimikunnan ja jäsenistön avulla. Arkistotilan vastaavana toimii Timo Nyberg.

Munkkiniemen rakenteluhallin toiminta jatkuu edelleen. Tällä hetkellä halli toimii taloudellisesti omillaan, joten sitä ei tämän hetken näkymien valossa tarvitse tukea aluekerhon varoin. Tom Tukiainen toimii hallipäällikkönä.

Perinteinen kevätajo lauantaina toukokuun 18. ajetaan Benin muistoajon nimellä ilman kaluston ikärajoitusta. Lauri Lankinen ja Tom Tukiainen suunnittelevat reitin ja lähtöpaikkana on Hyrylän S-marketin alue.

Lauantaina 8.6. museoajoneuvopäivänä järjestämme tapahtuman Vermon raviradalla. Mukana on myös rompetori ja näytösajo vanhoille moottoripyörille raviradalla. Mukaan kutsutaan myös Wanhojen Masinistien kalustoa.

Ajeluillan puitteissa kesällä tehdään perinteinen retki Espoon automuseolle ja Trollbergan traktori- ja maatalousmuseolle. Osallistumme myös Lohjan Nostalgiamotoristien järjestämään Länsi-Uudenmaan kierrokseen suurella joukolla.

Veteraaniralliin 26.-28.7. osallistumme jälleen suurella porukalla.

Perinteinen syysajo toteutetaan Rautaratsujen syyslaukan nimellä syyskuun ensimmäisenä sunnuntaina 1.9. Se on tarkoitettu museoikäisille moottoripyörille. Timo Nybergin ja Tom Tukiaisen suunnittelevat reitin. Lähtöpaikkana Kesäkahvila Olohuone.

VMPK:n Isänpäivän rompetori järjestetään jo kahdennentoista kerran Lohjan Citymarketin parkkihallissa marraskuun 10. päivänä.

Joulusauna ja -puuro tarjoillaan Hotelli Korpilammella Espoossa 28. marraskuuta 31 kerran. Perinne on alkanut Siikarannan veteraanirallista vuodesta 1989. Sillä on hyvä menestys kun vuodesta toiseen lähes 100 kerholaista rientää saunaan ja puurolle. Tilaisuudessa jaetaan myös perinteisesti kerhon huomionosoitukset.

Toimikunta pidättää oikeudet tehdä mahdollisia muutoksia ja tarkennuksia.


Veteraanimoottoripyöräklubi ry. Helsingin aluekerho "Stadin Pärtsärit"

Toimintakertomus vuodelta 2018

Veteraanimoottoripyöräklubi ry:n Helsingin kerho toimii yhdyssiteenä alueensa veteraanimoottoripyöräharrastajien keskuudessa. Toimintakausi 2018 oli aluekerhon kolmaskymmeneskahdeksas (38). Alueella asuu n. 1700 VMPK:n jäsentä.

Toimintaa kuluneella kaudella on ohjaillut toimikunta, johon ovat kuuluneet kerhosihteeri Lauri Lankinen, taloudenhoitajana Kari Lapinaho. Muina jäseninä ovat olleet Seppo Lehtimäki, Roger Olenius, Reijo Paju, Liisa Lokka-Tukiainen, Tom Tukiainen ja Timo Nyberg. Lauri Lankisen ollessa estyneenä tammi-helmikuussa kerhosihteerin tehtäviä on hoitanut Matti Herlevi.

Tiedotus on tapahtunut pääasiassa Huimapyörä-lehden välityksellä ja omien nettisivujen kautta. Vuoden alussa jaettiin postin välityksellä jokaiselle rekisteröidylle jäsenelle vuosikalenteri, johon on merkitty eri tapahtumien päivämäärät.

Munkkiniemen rakenteluhallin toiminta on jatkunut ennallaan. Tammikuussa järjestettiin avoimien ovien ilta kahvitarjoiluineen. Tällä hetkellä rakenteluhallin paikkojen vuokralla saadaan hallin vuokrakustannukset käytännöllisestikatsoen kokonaan katettua. Tallipäällikkönä toimii Tom Tukiainen.

Arkisto on sijoitettu tilapäisesti Munkkiniemen rakenteluhalliin (pommisuojaan). Vuoden 2018 toimikunnan kokoukset on järjestetty Suomen Ilmailumuseolla. Arkistotilan vastaavana on toiminut Timo Nyberg.

Toiminnan päärungon muodostivat kerhoillat kerran kuukaudessa talvikaudella Suomen Ilmailumuseon auditoriossa. Ohjelmassa on ollut erilaisia moottoripyöräilyyn tai perinteen keruuseen liittyviä aiheita. Kerhoilloissa on keskimäärin ollut 80-90 jäsentä paikalla. Kerhoiltoja on ollut 9 kpl.

Tammikuun alussa tehtiin bussimatka Jyväskylän rompetorille.

Moottoripyöränäyttely toteutettiin jälleen Messukeskuksessa. VMPK:lla oli kuluvana vuonna oma näyttelyosasto.

Maaliskuun 3. ajettiin Tattarisuon mikroautoradalla vanhojen mopojen ja moottoripyörien ”jääräta-ajo” jota on alettu kutsua nimellä Talvitattis.

Maaliskuun puoliväliin suunniteltuun Päijänneparaatiin ei ilmaantunut osallistujia, joten se tapahtuma jäi toteutumatta. Kerhostamme osallistui porukka maailmanmestaruusosakilpailuna toteutetun Päijänneajon järjestyksenvalvojatehtäviin sekä muihin toimintoihin. Osa reitin varrella ja osa maalialueella.

VMPK:n aluekerhoparlamentti järjestettiin 29.4.2018 Loimaan Seurahuoneella. Samassa yhteydessä pidettiin myös Klubin sääntömääräinen kevätkokous. Stadin Pärtsäreitten edustajina olivat Lauri Lankinen ja Reijo Paju. Kevätkokoukseen osallistui vajaa bussilasti aluekerhomme jäseniä Matti Herlevin johdolla.

Toukokuun viimeisenä sunnuntaina ajettiin ns. kevätajo nyt nimeltään Benin muistoajo. Sen lähtöpaikkana oli Hyrylän TB ja reitti kulki noin 100 km pitkin Keski-Uudenmaan mutkaisia ja osin huonokuntoisia teitä pitkin Röykkään HTM:n majalle. Osallistujia oli n. 50 henkilöä. Ratamestarina toimi Lauri Lankinen ja Tom Tukiainen.

Kesäkuun keskiviikkoajelu suuntautui Espoon automuseolle. Loppukesän ajelut suunnattiin Petikon ABC:lle, josta lähdettiin kesän mittaan eri kohteisiin sekä kesän viimeisenä ajeluiltana Trollbergan traktorimuseolle. Osallistuimme myös joukolla Lohjan Nostalgiamotoristien järjestämään Länsi-Uudenmaan Classic-ajoon.

Elokuun 3.-5. järjestimme 43. Veteraanirallin Karjalohjan Päiväkummussa yhdessä Lohjan Nostalgiamotoristien kanssa. Talkoolaisia oli yhteensä järjestelyissä mukana kuutisenkymmentä. Rallissa oli majoittujia vajaa 500 ja päiväkävijöitä noin 300.

Elokuun lopulla järjestettiin rompetori Vermon raviradalla Espoossa.

Syyskuun ensimmäisen sunnuntaina ajettiin perinteinen syysajo joka on saanut nimen Rautaratsun syyslaukka. Reitin suunnitteli Lauri Lankinen ja Tom Tukiainen. Matka suuntautui tällä kertaa Riihimäelle Rauta ja petrooli-tapahtumaan. Matkalla pysähdyttiin kahvitauolle Heikki Mikkolan maatilakahvilaan. Osallistujia oli nelisenkymmentä.

Syksyn kerhoillat jatkuivat edelleen kuukauden toisena keskiviikkona Ilmailumuseon auditoriossa.

Lokakuun kerhoillassa 10.10. 2018 pidettiin vaalikokous, jossa valittiin toimihenkilöt tulevalle kaudelle 2019. Kerhosihteeriksi valittiin Lauri Lankinen ja toimikunnan muiksi jäseniksi, Reijo Paju, Liisa Lokka-Tukiainen, Tom Tukiainen, Timo Nyberg, Seppo Lehtimäki sekä Risto Salo.

Taloudenhoitajaksi valittiin Kari Lapinaho.

Käsiteltiin myös toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2019.

VMPK:n Stadin Pärtsäreitten rompetori toteutettiin isänpäivänä 11.11. Lohjan City-Marketin pysäköintihallissa. Ostajat ja myyjät ovat löytäneet toisensa kiitettävästi ja molempia oli paikalla runsaslukuisesti. Rompetori toteutettiin yhteistyössä Lohjan Nostalgiamotoristien ja Paloniemen VPK:n naisten kanssa.

Marraskuun 17. VMPK:n syysvuosikokoukseen Haukiputaan Virpiniemellä osallistui Lauri Lankinen sekä Reijo Paju.

Marraskuun 29. päivä vietettiin Hotelli Korpilammella joulusauna ja joulupuurotilaisuus. Samalla palkittiin kerhon hyväksi toimineita työmuurahaisia.

Vuoden Pärtsärin pystin sai haltuunsa Seppo Töyräs. Lisäksi palkittiin ansioituneita jäsenia kerhon omalla mitallilla.

Palkitut olivat Hilkka Herlevi, Kirsti Lehtimäki, Marjatta Paju, Marjanne Jonasson, Ritva Raninen, Heidi Hyväri, Tapio Nurminen sekä Jukka Pohjonen.

VMPK:n Pronssisen ansiomerkin saivat Jukka Eskelinen, Mikko Ala-Marttila sekä Tomi Ranta VMPK:n Hopeisen ansiomerkin sai Lauri Mellin.

Malinen Design