Historia

Puinen Royal Enfield.
Puinen Royal Enfield.

Veteraanimoottoripyöräklubi ry:n toiminta alkoi vuoden 1975 lopulla Tampereella pidetyssä kokouksessa. Yhdistyksen rekisteröinti tapahtui vuonna 1980. Klubin kotipaikaksi merkittiin kuitenkin Helsinki. Perustamiskokouksessa oli läsnä 18 perustajajäsentä. Klubin toiminta painottui alkuun Tampereelle ja Helsinkiin, jossa molemmissa alkoi vireä aluekerhotoiminta. Klubin jäsenmäärä lähti heti vilkkaaseen kasvuun.

Alusta lähtien toimitettiin myös omaa klubin lehteä, joka alkuun oli yhdistyksen nimellä, mutta myöhemmin nimeksi muotoutui nykyisinkin käytössä oleva nimi ”Huimapyörä”.

Koska klubin toiminta oli valtakunnallista, syntyi myös alueellista toimintaa, jolloin mm. Tampereen ja Helsingin lisäksi Turkuun, Lahteen, Poriin, Jyväskylään ja Rantasalmelle perustettiin aluekerhot.

Alkuun Helsingin kerhosta käytettiin nimeä Helsingin aluekerho, mutta nimikilpailun tuloksena ryhdyttiin käyttämään nimeä ”Stadin Pärtsärit”.

Stadin Pärtsärit kokoontui alkuun Kisahallissa Nuorten liikennetoimintakeskuksen tiloissa aina talvikautena kunkin kuukauden toisena perjantaina. Nykyisin kokoontumiset tapahtuvat Ilmailumuseon tiloissa Vantaalla.

Kesäkauden kokoontumiset tapahtuivat alkuun Tuomarinkylän kartanolla, josta siirryttiin Malmin lentokentälle ja sieltä Maunulan ulkoilumajalle 80-luvun puolivälissä. Nykyisin kokoontumispaikkana on kesäaikana Haltialassa ja talviaikaan Ilmailumuseo Vantaalla.

Helsingin aluekerholla on meneillään 43.  toimintavuosi.Malinen Design