Artikkelit

03.10.2009

Vekan syysajo 2009

Perinteiseen tapaan syyskuun ensimmäisenä sunnuntaina ajettiin Vekan syysajo. Edellisen päivän auringon jälkeen sunnuntaina satoi kaatamalla. Se karsi osanottajia edellisvuoteen verrattuna, mutta oli Hyrylän Teboilille kuitenkin tullut nelisenkymmentä motoristia ja lisäksi vielä muutama autokin. Kinnarisen Aikan sekä Kosken Olavin kuljettamat " raatoautot" seurasivat motoristijoukkoa. Jo parin korttelin päässä lähdöstä sattui ikävä vahinko, jossa Tukiaisen Tompan Monarkki lähti alta sateen liukastamassa kaarteessa. Kun vaimo Lissu oli vielä kyydissä, niin tilanne näyttikin aika pahalta. Mutta onneksi selvittiin Tompan katkenneella sormella ja Lissun nivelsiteitten venähdyksellä. Ambulanssi kuljetukseen kuitenkin jouduttiin turvautumaan. 

Me muut jatkoimme sitten matkaa. Veka veti letkaa ja hyväpintaisia asfalttiteitä edettiin Talman ja Nikkilän kautta Ali-Laukkoskelle ja Pornaisten kautta Paippisiin. Siellä olikin ensimmäinen tauko, kun pysähdyttiin Moottorikahvilassa juomaan munkkikahvit. Jutustelun jälkeen olikin aika lähteä jatkamaan matkaa.

Reitti suuntautui Keravan ja Kellokosken kautta Järvenpäähä ja Jokelaan josta suunnistettiin takaisin Hyrylään. Vanhalla Unkalla olikin tarjolla erinomainen lounas, jonka Veka oli sopinut ennakkoon. Sadekin oli reissun aikana tauonnut ja saimme ruokailun jälkeen ajella kohtuullisen hyvässä syyskelissä ajella kotiin. Kilometrejä tästä retkestä tuli hiukan yli 100 kilometriä ja kotimatkat päälle.

Mukava kokemus, joten erityiskiitos Vekalle ja tietysti myös Pirjolle, joka varmasti oli myös osallistunut reitin suunnitteluun.

Takaisin artikkeleihin

Malinen Design