Artikkelit

02.06.2010

Kevätajo 30.5.2010

Stadin pärtsäreitten perinteinen kevätajosuoritettiin sunnuntaina 30 toukokuuta 2010. Lähtöpaikalla vietettiin hiljainen hetki Keijo Benjaminsson poismenon johdosta. Samalla sovittiin jatkossa kevätajelun tapahtuvan Benin muistoajon nimellä.

Lähtöpaikalle Petikon ABC:lle kokoontuikin hyvissä ajoin 52 motoristia. Olipa joukossa useampikin sivuvaunullinen pyörä. Myös useita sellaisia ennennäkemättömiä ajokkeja oli kaivettu tallien kätköistä. Kalevi Helenius oli suunnitellut reitin, joka suuntautuikin Keimolan, Ruotsinkylän ja Järvenpään kautta Pornaisiin, jossa pidettiin reilu kahvitauko. Matka jatkui edelleen Askolan ja Kerkkoon kautta Porvooseen. Kohteena oli tällä kertaa Crister Almin moottoripyöräkokoelma.  Varsin kunnioitettava määrä hänellä pyöriä onkin ja upeita sellaisia. Isäntä itse pahoitteli, että arvokkaimmat kolme pyörää ovat samanaikaisesti olevassa Leijonien näyttelyssä toisaalla Porvoossa, mutta riitti meillä silti nähtävää yllin kyllin. Kahvi ja makkara näyttivät maistuvan osanottajille.

Ensimmäinen vastoinkäyminenkin oli koettu kun yhdestä pyörästä oli kytkivaijeri katkennut. Se saatiin kuntoon. Mutta katkennutta kardaania ei sen sijaan voinut korjata, vaan se pantiin Kinnarisen Aikan kuljettaman raatoauton peräkärryyn.

 Päästiin jatkamaan matkaa. Kerkkoon ja Nikkilän kautta ajettiin kohti Keravaa. Tällä valillä puhkesi yhdestä pyörästä takarengas Se onkin jo mutkallisempi juttu, kun ei enään kyytiin mahdu. Paikkausyritykset eivät johtaneet toivottuun tulokseen, joten pyörä piti jättää läheisen talon varastoon. Tässä kohtaa on hyvä muistuttaa Autoliiton tarjoamasta AL-turva matkanjatkamispalvelusta. Ottakaa sellainen niin ette jää pulaan pyörän tai auton rikkouduttua.

 Reitti oli vienyt voimia, niin että useimmat kääntyivät jo matkan varrelta kotiin ja vain pieni joukko ajoi urheasti Hyrylän Teboilille jossa oli reitin päätöspiste. Kiitos kaikille mukana olleille ja ennenkaikkea Heleniuksen Kalelle hyvästä reitistä sekä Kinnarisen Aikalle ja Heikkisen Lefalle raatoauton mukana olosta

Takaisin artikkeleihin

Malinen Design